Shamanistinen toimijalista

Juhani Hakala

Väen voima

”Väellä tarkoitetaan dynaamista voimaa, jota esiintyy mm. luonnossa erilaisissa toimijoissa ja ihmisissä. Esimerkiksi tulen voimalla saadaan aikaan muutoksia ympäristössä” (Lähde: myös jatkossa: Tukiainen, Frey Pohjolan voimaeläimet, 2018). Energia voitaisiin määritellä samoin. Tai kuten opettajani Tai Situ Rinpoche sanoo: ”Energia on mielen voima”. Karhu sisältää voimaeläimistä eniten väkeä.

Jokaisen ihmisen energia vahvistuu ja säteilee henkisen tien tuloksena. Henkisesti vahvoilla ihmisillä on vahva energia sekä voima ja kyky vaikuttaa ympäristöönsä.  Kun nämä ihmiset kohdistavat energiansa yhteiseen tavoitteeseen, muutoksia tapahtuu, väellä on voimaa. Samoin käy, jos me esim. rukoilemme tai meditoimme yhdessä samaa asiaa. Voidaan perustaa vaikka Väen Voimapuolue.

Esi-isämme olivat animisteja: ihmisen, luonnon ja eläinten välillä ei ollut erottavaa kuilua, vaan ne olivat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa tasa-arvoisesti ja kumpaankin suuntaan monin eri tavoin. Kaikki oli yhtä. Shamanismi ja monet uskonnot jakavat tämän käsityksen. Se oli tieteen mielestä vuosituhansia täyttä huuhaata, kunnes Kvanttifysiikka on tullut samoille linjoille, kaikki on yhtä – energiaa, jota myös yhteiseksi tietoisuudeksemme kutsutaan.

Me olemme menettäneet kontaktin näkymättömään maailmaan – väkeen. Energiaa on edelleen ihmisissä, puissa ja eläimissä, mutta me emme aisti sitä. Kuitenkin ”energia”-sanaa käytetään yhä enemmän jokapäiväisessä kielenkäytössä, jollain on hyvä/huono energia, joku on ”energiasyöppö”.  Nämä energiat jo tunnistamme, miksei sitten korkeampiakin energioita.

Työpaja

Työpajassani puhun energiasta ja välitän energiaa.  Opetan keinoja eri aistein nostattaa väen voimaa – energiaa sekä opetan aistimaan erilaisia energioita. Myös Karhu on luvannut energiansa käyttöömme, voi tulla moikkaamaankin. Se on Sinusta kiinni.

Käytännön ohjeet

Minä teen työt, sinä olet vain itsessäsi meditaatiotilassa maaten tai istuen. Tuo sopivat varusteet, että asentosi on lämmin ja mukava. Ei rumpua, eikä valitettavasti lapsia. Tarvitaan häiriötön tila, jonka Sinä hankit. Osanottajia ei mielellään yli kymmentä. Kesto on osanottajista riippuen 1-2 tuntia. Veloitan vain matkakustannukset, muu on vapaaehtoista.

En kanna aina puhelinta mukana, joten parhaiten saat yhteyden sähköpostilla:
[email protected]

Peikonkulta – Eeva Mikkola

”Ei määrä vaan laatu ja rakkaus rumpuun. Kannus puhuttelee.”

Poronnahkainen metsärumpu:

  • lapinrumpu, ompelutekniikalla
  • tilaustyönä
  • tervakuviointi, parkkirummut, speciaalitekniikat
  • rummunvalmistus kurssina
  • rummun vihkiminen
  • koot 32cm – 70 cm
  • itsekehitelty metsärumpu kovaan käyttöön 32 cm, toimii hyvin ulkona

Eeva Mikkoa
Laiskantie 9b
88600 Sotkamo
0500517419

Kolmas Silmä Puoti

Kolmas Silmä Puoti on luonnonpakanan kyläkauppa verkossa. Meiltä
löytyy mm. vastuullisesti tuotettua salviaa ja muita luonnon
suitsukkeita, voimaeläinkoruja, symbolikoruja, riimuja, kristalleja
ja luonnonnoidan tarvikkeita.


https://kolmassilma.net/kauppa/

Koivusuon Akka – Tiina Koivusuo

Olen Koivusuon Akka, shamanistinen käsillä tekijä. Teen käsitöitä luonnon materiaaleista, mm. poronsarvihelistimiä kulkusilla sekä erilaisia seinä- ja alttarikoristeita.

Instagram: @koivusuo

Facebook: Koivusuon Puoti

Sola Voima – Christiana Aro-Harle

CHRISTIANA ARO-HARLE, a shamanic healer and ceremonialist, holds degrees in Music Therapy, Inspriaktiva Breathwork Therapy, and Women’s Consciousness education. Beekeeping is a constant companion into the micro-macrocosmos. Christiana works in the field of shamanic healing and ceremonial rite of passage for over thirty years as well as a shamanic drumbirther. Her path is woven with Land and Song, through Tuvan shamanic initiation in Tuva with deepening paths into Spirit of Song via Nordic/Finnish/Tuvan traditions: keener, healer, birther, journeyer, seer.  Christiana is passionate about supporting and guiding people to find and remember their path, heal, and re-connect with Mother Earth and all Beings. Christiana lives in southeast Finland on a small plot of forested land with very old pine trees in the Kymi River Valley writing, dreaming, planting, foraging, and protecting Mother Earth.

In English ja suomeksi

[email protected]

www.solavoima.fi

Instagram: sola_voima, christianaharle

FB: Sola Voima – Christiana Aro-Harle

Luova Polku – Hanna Ojanen

Shamanistinen hoitotyö, seremoniat, kurssit, retriitit

[email protected]

www.luovapolku.fi

Karhun Talo

Karhun Talo tarjoaa kursseja, retriittejä, luentoja ja muita kulttuuripalveluita Pohjois-Karjalassa sekä myös muualla Suomessa. Tulevia kursseja ovat mm. shamanismin perus- ja jatkokurssit, Vision Quest Kolilla, Shamanismi & Tanssi- kurssi Kolilla, sekä Jatuli-leiri Kolilla. Vuosittainen Shamaanin Maailma-kurssi on Frantsilan hyvän olon keskuksessa marraskuussa, jossa vuonna 2023 on kansainvälisenä vieraana grönlantilainen shamaani Angajoq Nattoralissuaq. Ohjaan myös 2-vuotista ALKU- shamanistista polkua, jonka 3. ryhmä alkaa syyskuussa 2023. Annan tarvittaessa myös yksityisiä konsultaatioita. Käsitöitäni ovat mm. rumpumaalaukset, helistimet ja shamanistinen taide.

Yhteystiedot:

Helena Karhu

[email protected]

www.karhuntalo.com

www.facebook.com/karhuntalossa

www.instagram.com/karhuntalo

 


 

Shamaaniseura ry
[email protected]