Henkileipä
Chris Harle-Silvennoinen: “Henkileipä” kesä-syys Kumu 2003 9(1) kesä-syys, 30.
Viiville
Sekoita 1l. piimeää, 2 munaa, pisara suolaa ja pisara sokeria, 2 tl. ruokasoodaa, 2dl kaurahiutaleita, ja jauhoja noin 4 dl. Sekoita niin että se on klumppit (eli ei Kakku taikinaksi). Lisätä ihan mitävaan yrttit, mausteet, tai 3 rkl. puolukka tai karpalomarjoja, tai siemenejä... Kysele henkiauttajalta. Jauhovinkki: puolet tummaa tai täysjyvää ja toinen jotain vaaleaa. Paksu taikina – ei löllijä – mutta ei yhden tiilipala!!!lisätä vähän nesteet sitten. Tai jos sen on löllijä, lisätä vähän jauhoja. Paisto leivän pannussa... 175 C noin 25 min. Se on valmis kun veitsi on puhdas... odota 15–20 min ennen kun sinä syöt... jos on jotain kysyttävää, soita
2023: Selitys tästä reseptista on että joka kerta kun vetänyt kurssi tai avustajana Heimolle, Annettelle tai Jonathanille tai Jaana ja minun kurssi tai Tanja ja minun kurssi – tämä oli helppo leipä ja suosikki leipä – ja en ikinä käyttää mittakupit, jne – vain päästä tule ohjeet. C. A-H