Shamanistinen rummunsynnytyskurssi

Paikka: Särkjärvi, Ruotsinpyhtää
Opettajat: Christiana Harle ja Tanja Kangas

Shamaanirumpu

Shamaanin rumpu on elävä ja sillä on henki. Tämä apuhenki on läheisesti yhteydessä shamaanin parannustyöhön, tehtiinpä se itselle, toiselle taikka paikalle. Lukemattomissa kulttuureissa shamaanin rummun voi kuulla sykkivän maassa, taivaassa ja meissä itsessämme.

Perinteisesti työ rummun varsinaiseen synnyttämiseen saattoi viedä hyvinkin kauan. Usein välähdys rummusta saapui unessa/uneksien. Aikaa ensimmäisestä unesta shamaanirummun varsinaiseen syntymiseen saattoi kulua päivistä vuosiin. Tämän viikon mittaisen kurssin aikana sinut on kutsuttu mukaan työskentelemään intensiivisesti uniesi parissa. Henget, aikojen saatossa syntyneet tarinat ja perinteet ohjaavat meitä samalla tavalla, kuin ne ohjasivat esivanhempiamme shamaanirummun teossa.

Tutkimme erilaisia tarinoita ja perinteitä Pohjois-Euroopasta, Siperiasta ja Pohjois-Amerikasta. Shamaanirumpujen syntyyn on kautta aikojen shamaanin itsensä lisäksi osallistunut muitakin. Työskentelemme sekä itsenäisesti että yhteisönä, oppainamme luonnonhenget, ilmansuunnat ja voimapaikat.

Rummut rakentuvat poronnahasta ja halkaistuista mäntypärekehyksistä, tulesta, vedestä, maasta ja taivaasta. Henkiauttajiemme kautta luomme oman tapamme matkan aloittamiseen rummun kanssa. Uusi rumpusi saattaa tulla luoksesi käytettäväksi shamanistisessa parannustyössä, se voi olla initiaatio uudelle polulle elämässäsi, tai kenties se on yhteisörumpu. Sinun polkusi selkeytyy viikon mittaisella tutkimusmatkalla henkimaailmaan ja omaan sisäiseen maailmaasi, rumpua näkyväksi työstäen.

Osallistujana sinulla on mahdollisuus tehdä yön yli kestävä ”ulkona-istuminen”, näynhakumatka kesäillan rauhassa.

Aiempi kokemus kädentaidoissa, "taiteellisuudessa" tai teknisessä työssä ei ole tarpeen. Pohjustavat tiedot shamanistisesta henkimatkanteosta tarvitaan, esim. peruskurssi, rumpupiiri tai vastaava. Tarkista asia Chrisseltä.

Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa. Päihteetön ja alkoholiton. Kurssin kieli on englanti, suomi ja tarpeen mukaan ruotsi.

Hinta: 700 € sisältäen materiaalit, opetuksen ja ruoan, teltta-, riippumatto-, tai patjamajoituksella*, 24 % alv.

Sitova ilmoittautuminen: varausmaksu 200 €/paikka, viimeistään 30.4.2020. Loppumaksu 500 € maksetaan 23.06.2020 mennessä. Alennushintainen paikka vain jos kurssille on ilmoittautunut 8 henkilöä täydellä hinnalla. Maksutiedot saat Chrisselta (pankki tai Paypal). Ruoka on kasvispainotteista, kalaa, munia, papuja, pähkinöitä ja siemeniä. Riistaa, mikäli sitä on saatavilla. Lähi- ja luomu; maidoton silti juusto on. Eri ruokavaliot yritämme noudattaa. Teemme ruoat yhdessä.

Opetuspaikka: päärakennuksessa iso veranta, tilava tupa ja keittiö, iso avotakka, puulämmitteinen sauna, suuri avonainen grillikatos, ulko-wc:t. Luonto on erämaa-tyyppinen: löytyy järvi, kalliota, kiviä, metsää, sammalta ja suota.

Peruutukset: Lääkärintodistusta vastaan saat takaisin maksamasi summan kokonaisuudessaan. Jos peruutus tulee 0-21 päivät ennen kurssin aloituspäivää, ei maksua palauteta, ellei tilalle tule toinen osallistuja. Mikäli kurssi peruuntuu järjestäjän taholta, kaikki suoritetut maksut maksetaan takaisin.

Lisätietoja Christianalta, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./sms +358 (0)50 494 7030, www.solavoima.fi
FB Sola Voima - Christiana Harle

* Majoitus: ota mukaan oma teltta, riippumatto tai patja. Patjamajoitus on yhteistilossa. Jos haluat sänkypaikan talomajoituksessa, ota yhteys Petra Makkoseen, Villa Vallaton, puh. +358 40 525 5858 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Villa Vallaton sijaitsee Ruotsinpyhtäällä noin 20 min. ajomatkan päässä kurssipaikasta. Hinta alkaen 30 €/yö (paljon vaihtoehtoja).

Shamanistisen parantaja, CHRISTIANA HARLE, pitää tutkintoja musiikkiterapeutin, hengitysterapeutin, mehiläishoitajan, naisten tietoisuuden tutkinnon sekä on shamanistisen rummun-synnyttäjä. Hän on työskennellyt shamaanien parantamisen alalla lähes kolmekymmentä vuotta. Hänen polkunsa on kudottu Äiti Maan ja Laulun kautta Tuvan shamaanin kautta syventävillä poluilla Lauluin Henkeen: itkijä, parantaja, synnyttäjä, matkustaja, ja pisto-tar. Christiana suhtautuu intohimoisesti tukemaan ja ohjaamaan ihmisiä etsimään polkua, parantamaan, muistamaan ja palaamaan uudelleen äiti maahan ja kaikkiin olennoihin. Käy hänen verkkosivuillaan: www.solavoima.fi.

TANJA KANGAS on länsirannikolta etelään työn perässä muuttanut, ja sinne pienen perheen perustanut kulttuurityöläinen ja hengen tutkimusmatkailija. "Tulenpalava kiinnostus vei minut shamanismin pariin ja sieltä löysin henkisen kotini, innostavan ja maanläheisen. Sitä polkua kuljen edelleen, omaan tahtiini, matkakumppaneina eläimet ja kasvit. Opiskelen samalla kaikenlaista kiinnostavaa akupunktiosta haiku- runoihin ja budon tansseihin, ohjaan rumpupiirissä ja teen henkien opastusta näkyväksi. Vapaalla nautin pitkistä kävelyretkistä metsissä ja meren rannoilla. Ja kun aikaa on, tartun lankaan ja puikkoihin tai uppoudun tarinoiden ja myyttien maailmaan."