Shamaanin polku -peruskurssi

Aika 30.8.–1.9.2019
Paikka Turku

Shamaanin polku -peruskurssi

Tuhansien vuosien ajan monissa eri kulttuureissa – myös suomalaisten ja muiden pohjoisten kansojen keskuudessa – shamaanit ovat tehneet matkoja henkimaailmaan tuodakseen apua, neuvoa, tietoa, parannusta tai voimaa sitä tarvitsevalle. Matkallaan henkimaailmaan – aliseen, keskiseen tai yliseen - shamaani tapaa henkioppaansa ja auttajansa.

Shamaanin matka -peruskurssin aikana harjoittelemme perinteisiä tapoja siirtyä henkimaailmaan rummutuksen, tanssin tai/ja laulamisen avulla. Tutustumme shamanistiseen, henkiseen maailmankuvaan, shamanistisen parantamisen alkeisiin ja shamanismiin liittyvään etiikkaan ja eri kulttuurien shamanistisiin esimerkkeihin. Pääpaino on shamanismin vaikutuksessa omaan hyvinvointiimme, ympäristöömme ja arkielämän käytäntöihin. Jaamme piirissä kokemuksiamme, mikä vahvistaa shamanistista ymmärrystämme ihmisen ja henkien vuorovaikutuksesta. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta shamanismista tai shamanistisen matkan tekemisestä.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18.00 ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä noin klo 15.00. Kurssin ohjelma on tiivis. Suurimman osan harjoituksista teemme sisätiloissa, mutta kurssiin kuuluu myös ulkona/luonnossa tehtäviä harjoituksia.

Kurssin hinta 300 € sisältää opetuksen, majoituksen ja ruoan. Majoitumme Turussa omakotitalossa kotoisasti, osallistujamäärästä riippuen useampi henkilö samassa tilassa. Ruoka on kasvis-kalaruokaa. Ilmoittaudu viimeistään 15.8.2019 Jaanalle s-postiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja varaa paikkasi maksamalla ennakkomaksu viimeistään 15.8.2019 tilille FI28 5710 9720 0691 53. Jos kurssi peruuntuu, ennakkomaksu palautetaan kokonaan, jos perut itse, ennakkomaksusta palautetaan puolet. Kaksi viikkoa ennen kurssia saat tarkempaa tietoa kurssin ohjelmasta, ajo-ohjeet ym. kurssikirjeessä.  Jos sinulla on kysyttävää kurssin sisällöstä, ota yhteyttä Jaanaan, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja p. 044 569 0068.

Kurssin opettajana toimii uskontotieteen tutkija ja kirjailija Jaana Kouri. Jaana on työskennellyt shamanistisesti yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on käynyt useita shamanismin, muun muassa Scandinavian Center of Shamanic Studies -keskuksen eri opettajien kursseja ja on shamanistinen ohjaaja (shamanic counselor). Hän on järjestänyt muun muassa useita peruskursseja, shamanistisen sanan ja luonnonhenkien kursseja sekä useita shamanistisia rummunrakennuskursseja yhdessä Christiana Harlen kanssa.