Shamanistinen rummunrakennuskurssi: Poropeuran nahka ja emäpuun oksa

AIKA: 8.–14.07.2019
PAIKKA: Ruotsinpyhtää / Strömfors erämaa
KURSSIN VETÄJÄT: Christiana Harle ja Tanja Kangas

Rummunrakennuskurssi

Shamaanin rumpu on elävä ja sillä on henki. Tämä apuhenki on läheisesti yhteydessä shamaanin parannustyöhön, tehtiinpä se itselle, toiselle taikka paikalle. Lukemattomissa kulttuureissa shamaanin rummun voi kuulla sykkivän maassa, taivaassa ja meissä itsessämme.

Perinteisesti työ rummun varsinaiseen synnyttämiseen saattoi viedä hyvinkin kauan. Usein välähdys rummusta saapui unessa/uneksien. Aikaa ensimmäisestä unesta shamaanirummun varsinaiseen syntymiseen saattoi kulua päivistä vuosiin. Tämän viikon mittaisen kurssin aikana sinut on kutsuttu mukaan työskentelemään intensiivisesti uniesi parissa. Henget, aikojen saatossa syntyneet tarinat ja perinteet ohjaavat meitä samalla tavalla, kuin ne ohjasivat esivanhempiamme shamaanirummun teossa. Tutkimme erilaisia tarinoita ja perinteitä Pohjois-Euroopasta, Siperiasta ja Pohjois-Amerikasta. Shamaanirumpujen syntyyn on kautta aikojen shamaanin itsensä lisäksi osallistunut muitakin. Työskentelemme sekä itsenäisesti että yhteisönä, oppainamme luonnonhenget, ilmansuunnat ja voimapaikat.

Rummut rakentuvat poronnahasta ja halkaistuista mäntypärekehyksistä, tulesta, vedestä, maasta ja taivaasta. Henkiauttajiemme kautta luomme oman tapamme matkan aloittamiseen rummun kanssa. Uusi rumpusi saattaa tulla luoksesi käytettäväksi shamanistisessa parannustyössä, se voi olla initiaatio uudelle polulle elämässäsi, tai kenties se on yhteisörumpu. Sinun polkusi selkeytyy viikon mittaisella tutkimusmatkalla henkimaailmaan ja omaan sisäiseen maailmaasi, rumpua näkyväksi työstäen.

Osallistujana sinulla on mahdollisuus tehdä yön yli kestävä ”ulkona-istuminen”, näynhakumatka, tai meditoida kesäillan rauhassa. Aiempi kokemus kädentaidoissa, "taiteellisuudessa" tai teknisessä työssä ei ole tarpeen. Pohjustavat tiedot shamanistisesta henkimatkanteosta tarvitaan, esim. peruskurssi, rumpupiiri tai vastaava. Tarkista asia Chrisseltä.

Ruoka on kasvispainotteista, kalaa, munia, papuja, pähkinöitä ja siemeniä. Riistaa, mikäli sitä on saatavilla. Teemme ruoat yhdessä. Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa. Kurssin kieli on englanti, suomi ja tarpeen mukaan ruotsi.

Hinta: 700 € (sis. ALV 24 %) sisältäen materiaalit, opetuksen ja ruoan, teltta-, riippumatto-, tai patjamajoituksella*.

Sitova ilmoittautuminen: varausmaksu 200 €/paikka, viimeistään 8.6.2019. Loppumaksu on 500 € 1.7.2019 mennessä. Alennushintainen paikka vain jos kurssille on ilmoittautunut 9 henkilöä täydellä hinnalla. Maksutiedot saat Chrisselta (pankki tai paypal).

*Majoitus: ota mukaan oma teltta, riippumatto tai patja. Patjamajoitus on yhteistilossa. Jos haluat sänkypaikan talomajoituksessa, ota yhteys Petra Makkoseen, Villa Vallaton, puh. +358 40 525 5858 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Vanha Pappila sijaitsee Ruotsinpyhtäällä noin 20 min. ajomatkan päässä kurssipaikasta. Hintahaitari: 20 €/yö ylöspäin, paljon vaihtoehtoja.

Opetuspaikka: päärakennuksessa iso veranta, tilava tupa ja keittiö, iso avotakka, puulämmitteinen sauna, suuri avonainen grillikatos, ulko-wc:t. Luonto on erämaa -tyyppinen: löytyy järvi, kalliota, kiviä, metsää, sammalta ja suota.

Peruutukset: Lääkärintodistusta vastaan saat takaisin maksamasi summan kokonaisuudessaan. Jos peruutus tulee 0-21 vrk ennen kurssin aloituspäivää, ei maksua palauteta, ellei tilalle tule toinen osallistuja. Mikäli kurssi peruuntuu järjestäjän taholta, kaikki suoritetut maksut maksetaan takaisin.

Lisätietoja Christianalta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./sms +358 (0)50 494 7030, www.solavoima.fi

Lyhyesti meistä:

Christiana Harle: Christiana, BM, SUMUKE musiikkiterapeutti, mehiläishoitaja, hengitysterapeutti. Tanssi kuoleman ja elämän välillä, mehiläispisto ja hunaja ja kohdun väkevä voima siunaavat hänen elämänsä. Chrisse on tehnyt shamanistista parantamista noin kaksikymmentäviisi vuotta. Ulkomailla Christiana on opettanut paljon. Hän on shamanistinen neuvonantaja ja opettanut vuodesta 1994. Muinainen Tuvalainen ja Siitepölyn polun shamanismi kuin myös ääni, seiðr ja hengitystyö kutovat hänet shamanistiseen parantamiseen. Chrisse on työskennellyt intensiivisesti useita jaksoja perinteisten shamaanien kanssa Siperian Tuvan tasavallassa. Hänet on hyväksytty Tuvan shamaaniksi saaden paljon inspiraatiota tästä perinteestä.

Tanja Kangas: Tanja on länsirannikolta etelään työn perässä muuttanut, ja sinne pienen perheen perustanut kulttuurityöläinen ja hengen tutkimusmatkailija. "Tulenpalava kiinnostus vei minut shamanismin pariin ja sieltä löysin henkisen kotini, innostavan ja maanläheisen. Sitä polkua kuljen edelleen, omaan tahtiini, matkakumppaneina eläimet ja kasvit. Opiskelen samalla kaikenlaista kiinnostavaa akupunktiosta haiku- runoihin, ohjaan rumpupiirissä ja teen henkien opastusta näkyväksi. Vapaalla nautin pitkistä kävelyretkistä metsissä ja meren rannoilla. Ja kun aikaa on, tartun lankaan ja puikkoihin tai uppoudun tarinoiden ja myyttien maailmaan."