Ensimmäinen shamanistinen kokoontuminen ja konferenssi Suomessa 19.–22.8.2021

First Shamanic Gathering and Conference in Finland, August 19 - 22, 2021

 

"NOUSE LUONTONI LOVESTA, TULE NÄKYVÄKSI – RISING UP, COMING OUT"

Stockfors, Pyhtää, Finland

Järjestäjinä / Hosted by:
Shamaaniseura ry (Shamansföreningen rf, Shamanic Centre of Finland Association)
Sola Voima
Stockfors

  

Lue  ajankohtaisia tiedotteita tästä - Read current from here!

TULE mukaan! – JOIN us!

Tämä on kutsu kaikille Itämeren ympärillä asuville: Tule kanssamme Stockforsiin ja tuo mukanasi shamanistinen kauneutesi, tietämyksesi, tarinasi, laulusi, tanssisi ja viisautesi. Suomalais-ugrilaisten maiden asukkaat, Saamenmaan, Inkerin, Karjalan, Ruotsin, Viron, Liettuan, Latvian, Puolan, Saksan ja jopa Tanskan väki: jaamme yhteisen meren. ”Nouse luontoni lovesta, tule näkyväksi!”

This is an invitation for all those surrounding the Baltic Sea - this Eastern Sea to join us, bring your shamanic beauty, knowledge, stories, songs, dances, wisdom to Stockfors. Folk of Fenno-Ugric lands, Sámiland, Ingerland, Karelia, Sweden, Estonia, Lithuania, Latvia, Poland, Germany, even Denmark! We share the same water. Rise up, Come out!

(In English below)

 

Tervetuloa ensimmäiseen shamanistiseen kokoontumiseen ja konferenssiin Suomessa!

YHTEYSTIEDOT

 • Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  Christiana Aro-Harle, +358 50 4947 030 (puhelut, tekstiviestit tai telegram-viestit, ei WhatsApp)

 Tapahtuman organisointitiimi

 • Christiana Aro-Harle, p. 050 4947 030
 • Juha Kuurajärvi, p. 040 166 2655
 • Hanna Ojanen, p. 044 566 0034

 

TIETOA TAPAHTUMASTA

Tapahtuma on kaikille teille, joita shamanismi kiinnostaa. Olet siis tervetullut, oletpa sitten kiinnostunut shamanismista täydentävänä hoitomuotona, osana kulttuuria tai esivanhempiemme perintöä; osana seremonioita, tulevaa ja nykyhetkeä tahi elämänpolkuna kauniissa maailmassamme.

Luvassa on neljä päivää seremonioita, opetusta, kädentaidetta, tanssia, laulua, työskentelyä Äiti Maan kanssa, sekä maukasta ruokaa ja hyvää seuraa.

Tapahtumapaikaksi tälle merkittävälle, mutta vaatimattomalle kokoontumiselle olemme valinneet Stockforsin Pyhtäältä, Suomesta. Stockforsista löytyy niin sisä- kuin ulkotilojakin. Tien toisella puolen on metsä ja lähistöllä virtaa Kymijoki.

Henget ovat antaneet teeman Suomen Ensimmäiselle shamanistiselle kokoontumiselle ja konferenssille: Rising Up, Coming Out – Nouse luontoni lovesta, tule näkyväksi! Kysy henkiauttajiltasi, -oppailtasi, -voimaeläimiltäsi, opettajiltasi tai luonnonhengiltä, mitä nimi merkitsee! Me järjestäjät olemme kääntäneet ”Rising Up” -käsitteen vapaasti muotoon ”Nouse luontoni lovesta”. Päädyimme tähän, koska tässä yhteydessä sanoilla viitataan mielestämme shamaanin luonnon vahvistumiseen, esiintuloon, valmistautumiseen sekä yhteyksien luomiseen toinen toistemme välille. Voidaan myös tulkita, että käsite liittyy shamaanin persoonaan – jopa siihen, että hänen henkensä voi henkiauttajien opastuksella vaeltaa syvemmälle henkimaailmaan. ”Coming Out” -käsitteellä tarkoitamme näkyväksi tulemista. Joko sitä, että tuomme kauttamme Hengen tähän maailmaan – tai Henki tuo meidät! ”RISE UP”; NOUSKAA ESIIN maailman ihmiset, tulkaamme yhdessä esiin ja näkyviksi! Olkaamme yhdessä!

Ja edelleen: pyydä neuvoa henkiauttajiltasi ja -oppailtasi!

 

Miksi juuri nyt?

Aiempien uhrilahjojen ja tekojen sato on kypsynyt. Onkin aika korjata ne hedelmät ja hunajakennot, jotka ovat vuosien mittaan kypsyneet ja kertyneet shamanistisessa ulottuvuudessa niin Suomessa kuin Itämeren alueellakin.

1980-luvun lopusta alkaen shamanististen palveluiden tarjonta Suomessa on kasvanut huimasti. Tarjontaan lukeutuu shamanistisia hoitoja, työpajoja, opiskelumahdollisuuksia, kädentaidetta, taiteita ja musiikkia. Suomen verorekisterin mukaan maaliskuussa 2001 perustettujen, shamanismiin liittyvien yritysten toimialoiksi on ilmoitettu muun muassa shamanistinen parantaminen, konsultointi, ohjaaminen, markkinointiviestintä, myynti, materiaalin tuonti ja vienti sekä kiinteistöjen omistaminen ja hallinnointi.

Kuten sanottu, on siis aika tuoda yhteen shamanismista kiinnostuneet. Väen voimalla voimme antaa uhrilahjoja yhdessä, luoda yhteisiä seremonioita, tanssia ja laulaa, oppia toinen toisiltamme, tavata ja tulla nähdyiksi.

 

Lyhyesti kokoontumisen taustasta: Viimeisen kymmenen vuoden aikana eräs tapahtumana järjestäjistä on osallistunut useisiin kansainvälisiin shamanistis-animistisiin kokoontumisiin Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Hän on ollut niin esitelmöijä, osallistuja kuin tuottajakin. Tämän myötä hänelle on syntynyt tahto jakaa jotakin vastaavaa shamanistisille yhteisöille Suomessa ja Itämeren alueella. Shamanistisen kokoontumisen malli on muodostettu aiempien konferenssien pohjalta, yhteistuumin nykyisten järjestäjien kanssa. Aiemman kokemuksen myötä hyviksi ja kestäviksi havaitut langat on kudottu yhteen siinä toivossa, että jotain yhtä kaunista syntyy myös Suomessa. Kiitämme lämpimästi seuraavia tahoja innoituksesta: UK Shamanic Gathering (ent. UK Society for Shamanic practitioner gathering), kokoontumisten alkuperäiset järjestäjät ja Brittiläisen Kolumbian animistis-shamanistinen yhteisö the Sacred Circle of the Great Mystery Shamanic Society/Wolven Path.

 

Shamanistinen kokoontuminen ja konferenssi 2021

Kaikki tapahtuman työpajat, muut aktiviteetit, tanssit ja konsertit perustuvat shamanismiin ja shamanistisiin menetelmiin. Ohjelma on luotu siten, että voit osallistujana itse päättää, mihin työpajoihin ja tapaamisiin tahdot osallistua.

Kokoontumisessa aamuvirkut voivat auringon noustessa halutessaan osallistua ”aikaisen heräämisen rituaaliin”. Aamiaisen jälkeen kokoonnumme yhteiseen aamupiiriin. Siinä tutustumme päivän ohjelmaan ja pidämme lyhyen yhteisen istunnon, jossa kokoamme yhteen kunkin osallistujan päivään liittyvät ajatukset ja aikomukset.

Aamupiirin jälkeen siirrymme valintamme mukaisesti lyhyisiin työpajoihin. Lounas tarjoillaan puoliltapäivin. Se valmistaa iltapäivän työskentelyyn, joka voi päivästä riippuen olla joko yksi pitempi tai pari lyhyempää rupeamaa. Suomalaisia perinteitä kunnioittaen pidämme iltapäivällä kahvitauon! Iltapäiväohjelman jälkeen on päivällinen. Sen voimin jatkamme päivän päätapahtumaan: yhteiseen piiriin, jossa on kukaties erityisvieras, tanssia, seremonia…

 

Miten me järjestäjinä määrittelemme shamanismin?

 • Shamanismin juuret ovat alkuperäiskulttuureissa, jotka ovat haarautuneet esimerkiksi moderniin shamanismiin tai shamanismin uudelleen herättämisen käytäntöihin.
 • Juuret henkimaailmassa ja Äiti Maassa.
 • Henkilöiden ym. tueksi tehty työskentely tapahtuu vain tunnettujen auttajien opastuksella.
 • Shamanismi välttää psykologisoimista ja sellaista ajatusmaailmaa, jossa ”minä” on keskiössä tai kaikki käsitetään symboliseksi.
 • Perustuu suulliseen perimätietoon.
 • Pohjautuu ymmärrykseen siitä, että kaikki olevainen on elävää, ja että ihminen on osa ympärillään olevaa; ei yksin.
 • Shamanismi on enemmänkin maailmankuva ja elämäntapa kuin uskonto.
 • Löytyy muodossa tai toisessa kaikista maailman kulttuureista.
 • Shamaanille on eri kulttuureissa erilaisia nimityksiä – hän on kuitenkin parantaja.
 • Shamaani voi henkiauttajiensa avulla tehdä shamaanimatkan tai lähettää osan hengestään/sielustaan henkimaailmaan. Apunaan hän käyttää rumpua, helistintä, ääntä ja/tai tanssia. Täten hän voi löytää parannuskeinon ja tuo sen mukanaan henkilölle, yhteisölle tai paikalle. Shamaani muistaa aina matkansa sisällön.
 • Shamanismiin voi sisältyä niin sanottu ”psychopomp”, eli eräänlainen kuolleiden henkiä tuonpuoleiseen ohjaava henkilö tai taho.
 • Shamaani voi hyödyntää soittimia, maata, elementtejä, ääntä, tanssia ja liikettä, taidetta, kädentaitoja ja tarinankerrontaa päästäkseen toisiin todellisuuksiin ja ilmaistakseen niitä.

 Tapahtuma on #BIPOC, #LGBTQ, #PÄIHTEETÖN tapahtuma.

Järjestämme tupakointipaikan niille, jotka haluavat imeä keuhkojensa läpi Tupakan Hengen.

 

Lisää...

 


 

Welcome to the First Shamanic Gathering and Conference in Finland

QUERIES & CONTACT INFORMATION

 • EMAIL:  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  Christiana Aro-Harle +358504947030 mobile phone and sms or telegram (No WhatsApp)

About applying to be part of the programme

 • Christiana Aro-Harle +358504947030
 • Juha Kuurajärvi, p. 040 166 2655
 • Hanna Ojanen, p. 044 566 0034

 

INFORMATION OF EVENT

For all those who are interested in shamanism as a complimentary field of healing practises, as part of culture and ancestors, in ceremonies and as part of future and present, as a path of walking in this beautiful world are welcome.

Four days of ceremony, teachings, crafting, dancing, singing, working with the land and delicious food and company.

The place we have chosen for this grand and humble gathering is Stockfors in Pyhtää, Finland. Here we find indoor facilities, outdoor spaces, the forest across the street and flowing by is Kymi River.

The theme given by Spirit for the First Finnish Shamanic Gathering is Rising Up, Coming Out! Ask your Spirit helpers/guides/power animals/teachers/of nature what that means! Briefly, in Finnish, we mean by Rising up is for the Nature of the shaman to get strong, come up, get ready, get connected. It can also mean their personality - and even mean their spirit to go deeper into the Spirit World, with their Spirit Helpers. Coming Out is being seen - bringing Spirit or Spirit bringing you! And then we have the RISE UP Peoples of Earth, Come out and together! Be together!

Still, ask your Spirit helpers - guides!

 

Why now?

The ripening of the abundance of offerings is overflowing. Time to offer the fruits, the honey combs that have been collecting over the years in the realm of shamanism here in Finland and the Baltic region.

In Finland, since the late 80’s shamanic healing, -workshops, -services, -teachings, -handcrafts, -art, -music has grown exponentially in Finland. According to the official Finnish tax registrar the first business listed for offering “shamanistinen parantaminen… konsultointi, ohjaaminen, markkinointiviestintää, myynti, materiaalin tuonti ja vienti… omistaa ja hallita kiinteistöjä” was in 2001, May.

Now is the time to bring together those who are interested in shamanism. To make offerings together. To make ceremony together. To dance and sing together. To learn together. To meet and be seen.

Some history: for many years one of the current organisers was presenter/participant/ organiser at several international shamanic-animistic gatherings in Canada, USA and UK during a ten-year period. For quite some time there has been a desire to share something similar here in Finland, for Finland’s shamanic community, for the Baltic region. The model that is being used for this weaving together is of all the good strong threads from the other conferences in the hope and prayer that something of beauty shall be brought forth here in Finland. Praise and gratefulness to UK Shamanic Gathering (formerly UK Society for Shamanic practitioner gathering) and the original organisers, as well as the animistic-shamanistic community Wolven Path/Sacred Circle of the Great Mystery Shamanic Society in British Columbia.

 

Shamanic Gathering and Conference 2021

All the offered workshops and activities, dances and concerts are rooted in shamanism and shamanic practices. The programme is set so that there are choices to be made in which sessions or workshops you wish to attend.

We are hoping that we have an abundance of choices so that we can offer a variety of teachings, workshops, discussion groups, even ceremonies. All are participatory. They are not therapy sessions.

There will be early morning awakening for those who are awake at dawn. Breakfast is followed by gathering all together in circle to learn of the day, who is teaching and offering workshops as well as a shorter “plenary” session on gathering the threads-thoughts-heart strings for the day.

Then we are all off to chose a shorter workshop session. Lunch is served midday preparing us for the longer afternoon sessions, or maybe two shorter sessions. As always, in true Finnish tradition: coffee breaks too! Following the afternoon session is dinner, to fill the body with nutrients for we continue on for a grand gathering of all folk together to be in circle with a special teacher, or dance, or in ceremony - who knows!

 

How are we defining shamanism?

 • Roots in indigenous culture that have branched into modern or revivalist culture
 • Roots in Spirit World and Mother Earth
 • Only with the assistance of known helping spirits is work done on persons and all our relatives
 • Not psychologised nor “I am the centre” or all is “symbol” mentality
 • Oral traditions
 • Based on all is alive, I am a part of all that is around me, and I am not alone
 • Not a religion, more of a world view, a path, a way of living in this world
 • Is found throughout the world cultures in many, many forms
 • The Shaman (local culture has different words for this person) is a healer.
 • Through the use of the “shamanic journey” or sending part of one’s soul to the Spirit World with the help of one’s Spirit Helpers using drum, voice, rattle, and/or dance, healing is found and returned to the person, community, place with that healing, remembering everything that happened along the way.
 • May involve psycho-pomp: what some folk call theatre, officiator roles but not necessarily
 • May use instruments, land, elements, voice, dance/movement, art and crafting, story-telling to access and express these realms

This is a #BIPOC, #LGBTQ #ALCOHOLFREE #DRUGFREE EVENT.

A smoking station shall be set up for those imbibe the Tobacco Spirit through their lungs.

 

More...